RESULTAT

Olle tangerade sitt banrekord

2017-05-14 - Olle Walleräng och Ebba Tulu Chala duellerade i sådan fart att banrekordet på KfS Kungsholmen Runt skakade rejält. Olle spurtade in på 29:32 - samma tid som när han vann 2013. VM-löparen Lisa Ring var däremot överlägsen bland tjejerna.

Läs vidare om segerkampen i milloppen!Lördagen bjöd på goda förhållanden för att springa snabbt, 11-12 grader och en inte alltför besvärlig vind. Trots att det blåste mot under de två inledande kilometerna från Rålambshovsparken till Stadshuset, så var farten hög från första steget.
– Jag hade 6:02 och var långt efter, berättar VM-löparen David Nilsson, som aldrig lyckades komma ikapp täten trots att han avverkade milen på strax under halvtimmen.

Det var banrekordinnehavaren Olle Walleräng och Huddingelöparen Ebba Tulu Chala som fräste iväg med några kilometer ner mot 2:53. Efter ett par, tre kilometer släppte först John Kingstedt och sedan Robel Fsiha. Olle och Ebba nådde halvvägs på 14:34 efter några riktigt kvicka kilometer i medvinden.
Sedan hade de sällskap ända in mot Rålis, hela tiden med Olle som lok. Ebba gick om i nedförsbacken. Men Spårvägslöparen svarade och stack ifrån över upploppet.

Olle spurtade in på exakt samma tid som när han satte banrekordet för fyra år sen: 29:32. Ebba var inte mer än tre sekunder bakom. Det innebär att han är nummer två även genom Kungsholmen Runts 37-åriga historia.
Bakom David Nilsson kom Daniel Lundgren ("Jag var för passiv i början"), Muhammad Reza och John Kingstedt alla in under 31 minuter vilket betyder att de alla erövrade prispengar.

Detta var Olles tredje seger på Kungsholmen, alla på 29 minuter. Så, varför springer han alltid så bra just här?
– Kanske för att jag bara ställer upp när jag är i bra form, svarade Olle med ett självironiskt leende.
– 2013, när jag också hade 29:32, blev mitt bästa år. Jag sprang 13:34 på 5000 meter den sommaren. Jag hoppas att jag kan upprepa det, nu när jag är fri från de besvär i baklåren som jag har haft i flera år. Men jag är inte säker på vilken distans som jag ska satsa på, berättade Olle.


Olle Walleräng har satt in det avgörande rycket in mot mål.

Bland tjejerna var Lisa Ring helt ohotad. Linköpingslöparen som numera bor i Stockholm har lyft sig flera klasser under det senaste året. Med en sensationell förbättring på över en kvart har hon kvalat in till VM-maran i sommar. Nu var hon ute efter lite fart inför landslagsdebuten kommande helg på de Nordiska Mästerskapen över 10 000 meter.

– Det är mer kul och motiverande att få springa med några tjejer och killar inför de sista passen som jag får köra själv, förklarade Lisa före loppet, som hon bestämde sig att springa först på lördagsmorgonen.

OmRingad av killar, men på startrakan hade Lisa även sälslkap av den blivande femman, Hanna Windestam.

Sällskapet blev snart bara manligt, då Lisa vann med ett par minuters marginal, 35:17 på lätta ben.
– Bästa fartpasset helt klart! Jag kunde springa totalt avslappnat och ostörd, berättade NocOut-löparen efteråt.

Se alla resultat

/Lorenzo Nesi - samtliga bilder: Deca Text & Bild


Lisa Ring tar emot publikens jubel på upploppsrakan i Rålamshovsparken efter 35 ostörda minuter.