RESULTAT

Dubbla banrekord på Sveriges Snabbaste Mil

2018-05-07 - Under idealiska förhållanden föll båda banrekorden i KfS Kungsholmen Runts milklass. Och det tungt. Det är över tio år sen någon svensk löpare sprungit under 29 minuter. Vi hade två i samma lopp!


Foto: Deca Text & Bild.


Svenske mästaren på 10km, Spårvägens Robel Fsiha och svenske mästaren på 10 000 meter, Turebergs Napoleon Solomon, duellerade om banrekordet och segern. De inledde i vansinnesfart, 2:40 på den första lätta kilometern ut från Rålamsbhovsleden och på Norr Mälarstrand, med vinden i ryggen mot Stadshuset.

Farten hölls uppe och övriga konkurrenter fick ge sig, inklusive dubble innehavaren av banrekordet, Olle Walleräng. Spårvägaren tog sig i mål fem sekunder under sitt banrekord, men hade två löpare långt framför sig. Duon med rötterna i Eritrea var överlägsna denna dag. Robel tog sig i mål på 28:43. Det är bara tre sekunder från att vara den snabbaste tiden av en europé i år. Norrmannen Sondre Nordstad Moen, som ifjol slog Europarekordet i maraton, är den enda som har sprungit snabbare. "Nappe" hade 28:56, första gången som han underskrider 29 minuter.

/LN