COOP KUNGSHOLMEN RUNT, 4 MAJ 2024
COOP ESKILSTUNA RUNT, 21 SEP 2024
COOP LINKÖPING RUNT, 22 SEP 2024
ANMÄLAN
LÖRDAG
4
MAJ






























Ännu flackare bana i år

2012-04-27 - I april förenades till slut Hornsbergs Strand med Lindhagensgatan via Moa Martinsson Torg. Det innebär att vi kan låta Kungsholmen Runts deltagare följa vattnet, utan att besegra backarna i Stadshagen. Vi har dessutom lagt om riktningen på de sista tre kilometerna för att kunna samsas med den livliga trafiken vid DN- och SVD-skraporna.

Den nya banan putsas fortfarande in till de sista detaljerna, för att få längden att stämma exakt dvs en mil resp 21.1km med en promilles säkerhet, den kortaste vägen. En ny mätning kommer att göras på valborgsmässoafton.

Men det råder ingen tvekan om att de fina tiderna som sattes ifjol kan få sig ytterligen en skjuts neråt eftersom det nu blir nästan helt flack löpning under de de två första tredjedelarna av banan. Det är lite böljande längs med Hornsbergs Strand och lite bråte i "Klondykeområdet" vid dess slut, men de enda egentliga backarna kommer strax före sju kilometer, uppför Drottningholmsvägen och en dryg kilometer senare på den cykelbana som tar löparna från Konradsbergs- till Fredshällsparken.

Den nya sträckningen blir också mer publikvänlig för de åskådare och medföljande som väljer att stanna kvar i Rålis. Löparna kommer nu att passera över parken, för att en kort stund senare smita in i den, på sin väg mot Fredhäll, och komma tillbaks två kilometer senare för varvning eller målgång. Halvmaratonlöparna har ett varv till att springa igenom innan det är dags för den avslutande 21:a kilometern, inne i Rålis.