COOP KUNGSHOLMEN RUNT, 4 MAJ 2024
COOP ESKILSTUNA RUNT, 21 SEP 2024
COOP LINKÖPING RUNT, 22 SEP 2024
ANMÄLAN
LÖRDAG
4
MAJ






























Ny bana för att få plats med alla

2009-03-30 - Start på Norr Mälarstrand utan bilar och löpning motsols runt Kungsholmen. Det är nyheten som ska underlätta för alla att inte behöva trängas när det ser ut att bli 2000 löpare på Kungsholmen Runt. Även trafiken vid Stadshuset underlättas av nyordningen. Det innebär också att vi tänker starta milen och halvmaran tillsammans.

Polisen har godkänt det förslag som vi har lämnat in för att underlätta för alla parter den 9 maj. Genom att stänga av Norr Mälarstrand under den korta stund då löparna ska ta sig från starten till Stadshuset får vi en mycket bredare väg att rymmas på. De inledande kilometerna blir dessutom helt flacka.

Vi släpper på trafiken i takt med att löparna rör sig framåt mot Stadshuset och Serafimerstranden där vägen smalnar till promenadstigen vid Karlbergskanalen. Det innebär också att den känsligaste passagen vid Stadshuset passeras snabbare av löparormen än vad den tidigare har gjort när banan gått motsols och deltagarna hunnit spridas i mycket större omsträckning.

Förutom att löpriktningen blir den omvända gör vi inga ändringar av vägvalet. Rundan inne i Rålis finjusteras utifrån de jobb som görs i parken, men vi planerar att återgå till den målgång som vi hade fram till 2007. Ifjol var vi tillfälligt tvungna till en nödlösning eftersom parken restaurerades efter den förstörelse som Wells-konserten åsamkat.

Preliminärt skjuter vi iväg samtliga löpare klockan 11.15 OBS! att halvmaratonstarten förskjuts med en kvart. Vi återkommer med definitiva besked.

Se bankarta.