COOP KUNGSHOLMEN RUNT, 4 MAJ 2024
COOP ESKILSTUNA RUNT, 21 SEP 2024
COOP LINKÖPING RUNT, 22 SEP 2024
ANMÄLAN
LÖRDAG
4
MAJ






























Isabellah i rekordfart

2015-05-10 - Kungsholmen Runt innebar inte bara att Isabellah Andersson utökade sitt rekord över antal SM-guld till 27. Hon inledde också loppet i en fart som överträffade det svenska rekordet på halvmaraton.

SM-medaljörerna Therese Olin, Ullevi, Isabellah Anderson, Hässelby och Louise Nilsson, MAI.

Med vinden i ryggen och den flacka, breda vägen mot Stadshuset höll Isabellah en så hög fart att den var god för 70 minuter blankt, en världstid som är halvminuten snabbare än Isabellahs svenska rekord.

– Första fem var väldigt lätt. Nästa fem gick inte så bra, sen var det lättare igen, beskrev Isabellah och det stämmer väl överens med banans profil där långa raka flackor på varvets första halva avlöses av ett knixigare parti med enstaka backar i.

– Jag gillar inte backarna just nu, skrattar Isabellah och pustar åt minnet.
Hässelbylöparen sprang jämnt med några män som sprungit distansen på 1:10-1:11 i år, som Andreas Bergstedt och Björn Martinsson, och som fajtades om placeringar bland de 15 främsta männen.

Till slut var det inte fler än 16 killar som var före Isabellah i mål, efter en timme, elva minuter och 56 sekunders löpning, bara 25 sekunder långsammare än vad Isabellah sprang på Berlins mycket flackare bana för fem veckor sedan. Däremellan har den 27-faldiga mästarinnan hunnit med ytterligare en halvmara, när hon tog sig igenom Women's Health Half Maraton på 1:13.20.

Då, för två veckor sedan vann hon med nästan fem minuter till Frida Lundén. Den här gången stod den senare och stoppade folk från att kliva in på banan precis vid inloppet till den sista kilometern i Rålambshovspaken, i fullt jobb som arrangör i samma lopp som hon en gång slog igenom i.

Det var i stället Louise Nilsson, MAI, som kunde försvara sin silvermedalj från i höstas, på Stockholms större halvmara. Louise var drygt fem minuter efter Isabellah, men höll undan med 14 sekunder för hårt anstormande Therese Olin, Ullevi, som tidigt låg nästan en minut efter skånskan, men som plockade in tio sekunder bara på den sista kilometern.