COOP KUNGSHOLMEN RUNT, 4 MAJ 2024
COOP ESKILSTUNA RUNT, 21 SEP 2024
COOP LINKÖPING RUNT, 22 SEP 2024
ANMÄLAN
LÖRDAG
4
MAJ






























Newline i samarbete med Kungsholmen Runt

2014-03-04 - Newline inleder ett samarbete med ett av Sveriges snabbaste växande lopp, Kungsholmen Runt. Tävlingen togs över av Stockholms ledande löparförening FK Studenterna i början på 2000-talet och har sedan dess vuxit från 300 till fjolårets 5000 deltagare. Det är nu landets tredje största halvmaratonlopp.

Det blir ett omfattande samarbete, men den tydligaste effekten är att samtliga deltagare i årets lopp, lördag den 10 maj, får en funktions-t-shirt ur newlines kollektion. Det gäller även löparna i milklassen och är frukten av stöd även från en annan av Kungsholmen Runts samarbetspartners, Handelsbanken Kungsholmen. Dessutom ikläs samtliga 200 funktionärer också i newlinetröjor.

– Kungsholmen Runt är en perfekt partner till oss. Ett stort och etablerat snabbväxande citylopp i Stockholm som ligger perfekt i maj. säger Rune Johansson, Country Manager Newline A/S.

Samarbetet sträcker sig över tre år och innebär även att FK Studenterna kommer att tävla i newlines löparkläder. Föreningen som under de senaste åren bland annat vunnit lagklasserna i Stockholm Marathon, Lidingöloppet och Bellmanstafetten har ett tiotal långlöpare inom Sverigeeliten, däribland fjolårets nästsnabbaste svenske maratonlöpare, Patrik Engström och Frida Lundén, som erövrade fyra SM-silvermedaljer under 2013. Båda är högst aktuella att ingå i det svenska maratonlaget på EM i Zürich i sommar.