COOP KUNGSHOLMEN RUNT, 4 MAJ 2024
COOP ESKILSTUNA RUNT, 21 SEP 2024
COOP LINKÖPING RUNT, 22 SEP 2024
ANMÄLAN
LÖRDAG
4
MAJ






























Ärrade män kvickast av alla

2012-05-07 - Nog allt märktes det att Veteran-SM var inkorporerad i årets upplaga av Kungsholmen Runt. De tre första i mål var liktydiga med prispallen i den yngsta veteranklassen, M35. Fredrik Uhrbom hade en ensam resa på det andra varvet runt Kungsholmen.

Larm-Uhrbom-Olsson, medaljtrion på M35, tillika de tre första i mål,
alla kategorier. Bild: Jonas Lund.


"Uhris" från Spårvägen har den eneaste veckan fått full valuta för sina tävlingsstarter. Den gångna helgen sprang han tre distanser på Terräng-SM i Linköping. Han började med att vinna veteranklassen före den forne europamästaren i maraton, Janne Holmén. Allt som allt fick han ihop tolv varv och 24 kilometer på gräsbanan i Stångebro.
På lördagen nöjde han sig med drygt 21 tävlingskilometer, där han på första varvet runt Holmen främst fick sällskap med millöparen Mikael Sahlberg. Så långt höll spårvägaren sin plan att hålla maratontempo, men när han lämnades allena på nästa runda sjönk farten och Uhris fick nöja sig med en segertid på strax under 1:12, inklusive en smärre felspringning.

På sin blogg avslöjar han att det blev djupa benböj på fredagskvällen "så att jag ska bli sliten i bena till tävlingen dagen efter". Uhris rabblar även upp den långa raden av gamla medeldistansare som dyker upp i Rålis, nu återuppfödda som maratonlöpare som söker en formtest på den halva distansen, Niklas Häggström, Jonas Rosengren, Andreas Phersson. Och de var inte de enda. Bland deltagarna syntes även Pontus Schultz och Mikael Berg (som erövrade guld och silver i M40), Thomas Kajander, Magnus Bergh och Jonny Danielson, som har haft det svenska rekordet på 10 000 meter i snart en kvartssekel.

Men det var Högbys Tomas Olsson och Hässelbys Jonas Larm som var närmast bakom Uhrbom, distanserade med runt en halv minut.


Anders Risling, ende löparen i arrangörsklubben som
fick delta i loppet, vann M60-klassen i överlägsen stil.
Bild: Jonas Lund.


Resultaten.